вівторок, 24 березня 2009 р.

У Краснопавлівці Харківської області знайдено ще 400 мертвих диких гусей

ХАРКІВ, 23 березня. /Віта Дубовик - УКРІНФОРМ/. У Краснопавлівці Харківської області знайдено ще 400 мертвих диких гусей, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на заступника голови облдержадміністрації Віктора Звєрєва.
За його словами, в акваторії Краснопавлівського водосховища у Лозівському районі сьогодні вранці знайдено ще близько 400 мертвих диких гусей. Нагадаємо, напередодні там же було знайдено 517 тушок мертвих диких гусей.
Лабораторні аналізи води, мертвих птахів не виявили пташиного грипу ні в першому, ні в другому випадку. Більш того, фактів загибелі інших представників фауни, що живуть на водосховищі і в його околицях (дикі качки, чаплі, чайки, риба, раки), не зафіксовано.
За інформацією Віктора Звєрєва, на інших водосховищах регіону масовий падіж перелітного птаха не зафіксований.
Голова облдержадміністрації Арсен Аваков розпорядився відправити телеграми головам РДА Харківщини з тим, щоб організувати перевірку всіх водоймищ області на предмет виявлення подібних фактів. Аналогічні телеграми також надішле в районні СЕС головний обласний санітарний лікар.
За словами начальника ГУ з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Володимира Росохи, на даний час місце загибелі птахів охороняється, проводяться протиепідеміологічні і охоронні заходи. "Зранку на водосховище було спущено катер і фахівці контролюють всю акваторію водосховища", зазначив Володимир Росоха.