четвер, 19 березня 2009 р.

На Дніпропетровщині за земельну ділянку вимагали хабар в особливо великому розмірі

ДНІПРОПЕТРОВСЬК, 18 березня. (Людмила БликУКРІНФОРМ). На Дніпропетровщині відносно начальника відділу земельних ресурсів одного з районів області, депутата сільської ради порушено кримінальну справу за вимагання та отримання хабара в особливо великому розмірі. Про це на брифінгу повідомив сьогодні начальник слідчого відділу прокуратури області Іван Мерцел, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
За його словами, у лютому цього року приватний підприємець звернувся з усною заявою до начальника відділу земельних ресурсів одного з районів області про видачу на його ім’я державного акту на право приватної власності на земельну ділянку розміром 0,7 га на території сільської ради для ведення садівництва та особистого підсобного господарства. За видачу державного акту на вказану земельну ділянку, начальник відділу земельних ресурсів, який є державним службовцем 9 рангу 5 категорії та депутатом сільської ради, зажадав від приватного підприємця 306 тис грн.
„16 березня близько 12:15 начальник відділу земельних ресурсів у приміщені свого службового кабінету отримав від приватного підприємця хабар у сумі 20 тис доларів США та 131 тис 250 гривень. За цією справою правоохоронці й затримали підозрюваного та вилучили грошові кошти”, - сказав І.Мерцел.
Прокуратура області порушила кримінальну справу, ведеться досудове слідство. Підозрюваному інкримінують правопорушення, передбачені ч.3 ст.368 КК України (вимагання та одержання хабара з використанням влади та службового становища в особливо великому розмірі). Санкцією цієї статті передбачено позбавлення волі на строк від 8 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.