понеділок, 30 березня 2009 р.

Погода: в останній день березня в Україні знову переважатимуть опади

КИЇВ, 30 березня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ/. Весна цьогоріч поволі, навіть після переведення годинників на літній час, приступає до виконання свої професійних обов'язків. Не стане винятком й останнє число березня - цього дня на більшій частині території країни ніби й визиратиме весняне сонце. Проте справжнього весняного тепла, за винятком Криму, не відчуватиметься, оскільки хмари і поривчасті західні і південно-західні вітри не дадуть змоги землі достатньо нагрітися.

Згідно з прогнозом синоптиків Українського гідрометцентру, завтра, 31 березня, на всій території країни очікується мінлива хмарність. Часом пройде невеликий дощ. Сухо буде лише в Криму та Приазов`ї. Вдень у західних областях буде без істотних опадів. Вітер переважно південно-західний, 5-10 м/с.

Температура повітря в більшості регіонів становитиме вночі 3-8° тепла. Вдень повітря прогріється до 7-11°, на Закарпатті, у східній та південній частині до 11-16°, у Криму до 20° тепла. Найхолодніше в Карпатах - там уночі близько 0°, вдень 2-6° тепла.

У Києві та області пройде невеликий дощ, удень місцями. Вітер західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі 3-8° тепла, вдень 7-12°.

Тривалість світлового дня становитиме 12 годин 52 хвилини.