четвер, 26 березня 2009 р.

Віталія Кличка визнано найкращим боксером світу

КИЇВ, 26 березня. (УКРІНФОРМ). Українця Віталія Кличка визнано керівництвом Всесвітньої боксерської ради (WBC) найкращим боксером світу. Президент ради Хосе Сулейман заявив, що Кличко є гордістю WBC і всього світового боксу. Про це говориться у прес-релізі, поширеному цією організацією, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на ІТАР-ТАРС.

WBC назвав Кличка найсильнішим боксером світу, а також найбільшим нокаутером в історії надважкої ваги.

"Він довів, що є найкращим на сьогоднішній день боксером, перемігши Хуана-Карлоса Гомеса, послужний список якого нараховував 44 перемоги (35 достроково) і лише одну поразку. Він перевершив усіх боксерів незалежно від їх вагової категорії. Тільки чемпіон світу в надважкій вазі може претендувати на звання найкращого в світі боксу, оскільки ніхто не може його перемогти. Своїми перемогами і повним самовладанням король надважкої ваги примусив замовкнути багатьох, в тому числі й журналістів, які часто несправедливо критикували спортсмена".

На рахунку Віталія Кличка 37 перемог, з яких 36 - дострокові, і, враховуючи його перемогу нокаутом в останньому поєдинку (він пройшов 21 березня в Німеччині і був зупинений в дев'ятому раунді), частка його дострокових перемог становить 97,2 відсотка.