пʼятницю, 13 березня 2009 р.

Погода: у вихідні зима перейде в контрнаступ

КИЇВ, 13 березня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ/. У наступні вихідні - суботу, 14 березня, та неділю, 15 березня, - переможний наступ весни на синоптичних фронтах буде зупинено, і зима перейде в контрнаступ. Холодні північно-східні та східні вітри принесуть в Україну нетривале похолодання. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомили в Українському гідрометцентрі.

Згідно з прогнозом синоптиків, у ці дні на території країни переважатиме хмарна погода. У суботу по всій території країни пройде мокрий сніг. У південних, східних, центральних областях, крім Вінничини, пройде сильний мокрий сніг, у Криму та Приазов'ї - з дощем, подекуди відбуватиметься налипання мокрого снігу. У неділю опади послабшають до невеликих, уночі у східних областях та Приазов'ї пройдуть помірні опади.

Температура повітря на більшій частині території країни становитиме в суботу вночі від 2° морозу до 3° тепла, в неділю у північних та центральних областях 0-5° морозу; вдень термометри покажуть 1-6° тепла. У західних областях пройде невеликий сніг, на Закарпатті без істотних опадів. Температура повітря в цих краях становитиме вночі 0-5° морозу, вдень 2-7° тепла, на Закарпатті до 10° тепла. Найхолодніше на вихідні буде в Карпатах - там термометри реєструватимуть уночі 3-8° морозу, вдень 0-5° морозу.

Вітер в Україні східний, північно-східний, 7-12 м/с, в Криму, південних, східних, а в суботу і в центральних областях місцями пориви до 15-20 м/с.

У Києві та області в суботу пройде мокрий сніг, місцями відбуватиметься налипання мокрого снігу, у неділю випадатиме невеликий сніг. Вітер переважно східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі в суботу від 2° морозу до 3° тепла, в неділю 0-5° морозу; вдень 1-6° тепла.

Тривалість світлового дня в суботу становитиме 11 годин 47 хвилин, в неділю він подовжиться ще на 4 хвилини.