понеділок, 30 березня 2009 р.

Шляхами вояків УПА пройшли молоді учасники мандрівки-вишколу на Львівщині

ЛЬВІВ, 30 березня. (Нінель КисілевськаУКРІНФОРМ). Випробувати себе на стежинах, прокладеними в часи Другої світової війни повстанськими загонами УПА, вирішили молоді львів`яни. У неділю в області завершилася дводенна екстремальна мандрівка-вишкіл, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
Її учасники відтворили маршрут повстанської радіостанції «Вільна Україна», голос якої лунав у 1942-44 роках далеко за межами України. Крім того, юні ентузіасти відвідали місця, де відбувався з’їзд Української Головної Визвольної Ради, квартирував знаменитий курінь УПА "Бойки", тривали запеклі бої Січових Стрільців у 1914-1915 роках.
Мадрівку, яка вже набула статусу щорічної, громадська організація "Молодіжне Об’єднання "ГРАНІТ" організувала не тільки для історичного екскурсу, але й з навчально-тренувальною метою. У програмі - лекції та практикуми з виживання в складних природних умовах, освоєння туристичної техніки, мистецтва маскування, уміння самотужки забезпечити себе їжею та ночівлею. Мандрівники пересувалися пересіченою місцевістю, бездоріжжям та в нічний час, здійснювали тривалі переходи, форсували річки, ночували без наметів. На певних етапах подорожі умови наближались до тих, в яких жили у воєнні роки бійці УПА.