четвер, 5 березня 2009 р.

На вихідні погода в Україні погіршиться: пройдуть дощі та мокрий сніг

КИЇВ, 6 березня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ/. У наступні вихідні - суботу, 7 березня, та неділю, 8 березня, - на всій території України пройдуть рясні опади у вигляді дощу та мокрого снігу. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу розповіли синоптики Українського гідрометцентру.

Згідно з їхнім прогнозом, у ці дні у південних регіонах країни прогуркотять грози. На сході місцями випадатимуть сильні дощі. Вітер південно-східний, південний, у західних областях у неділю північно-західний, 7-12 м/с. У східних, південних областях та в Криму місцями пориви до 17-22 м/с.

Температура повітря у більшості регіонів становитиме вночі від 3° тепла до 2° морозу, на півдні, а 8 березня і по всій Україні 1-6° тепла. Вдень повітря прогріється до 3-8° тепла, в південній частині, на Закарпатті, а 8 березня і у східних областях до 9-14° вище нуля. 7 березня в Криму термометри вдень покажуть 13-18° тепла. Найхолодніше у вихідні буде в Карпатах - вночі 0-3° морозу, вдень 1-3° тепла.

У Києві та області часом пройде дощ, вночі 7 березня з мокрим снігом. Вітер переважно південно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря становитиме вночі 7 березня від 3° тепла до 2° морозу, 8 березня 1-6° тепла; вдень 3-8° тепла.

Тривалість світлового дня у суботу становитиме 11 годин 21 хвилину, в неділю він подовжиться ще на 3 хвилини.