четвер, 19 березня 2009 р.

Погода: в найближчі дні зима поступатися позиціями не збирається

КИЇВ, 19 березня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ/. Друга декада березня, що закінчується завтра, принесла лише одні синоптичні розчарування: замість очікуваного весняного тепла природа продовжувала випробовувати терпіння всього живого дощами, снігами і рвучкими північними і північно-східними вітрами.
На жаль, синоптичні примхи, за прогнозом синоптиків Українського гідрометцентру, триватимуть і наступної доби - у п'ятницю, 20 березня. Цього дня майже по всій території країни пройдуть опади у вигляді дощу та мокрого снігу. У південній, центральній та у східній частині місцями пройдуть сильні опади, відбуватиметься налипання мокрого снігу. Вітер переважно північно-східний, на Лівобережжі південно-західний, 7-12 м/с, при поривах 15-20 м/с, в Криму та Приазов'ї місцями до 25 м/с.
Температура повітря на більшій частині території країни становитиме вночі від 2° морозу до 2° тепла, вдень термометри показуватимуть 1-5° тепла. Дещо тепліше буде на півдні країни - там термометри реєструватимуть уночі 0-5° тепла, вдень 3-5° тепла. Найхолодніше в Карпатах - уночі 4-9° морозу, вдень 0-4° морозу.
У Києві та області переважатиме хмарна погода, що супроводжуватиметься опадами у вигляді мокрого снігу та дощу. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, місцями пориви до 15-20 м/с. Температура повітря вночі від 3° морозу до 2° тепла, вдень 0-6° тепла.
Тривалість світлового дня становитиме 12 годин 10 хвилин.