понеділок, 30 березня 2009 р.

На Луганщині затримано під час отримання хабара чиновника міськвиконкому

ЛУГАНСЬК, 30 березня. /Олена Особова - УКРІНФОРМ/. Кримінальну справу за статтею 368 КК України (отримання хабара) порушено щодо посадовця управління праці і соціального захисту одного з міськвиконкомів Луганської області. Як виявилося, чиновник вимагав і отримав хабар на суму 5 000 гривень за незаконне оформлення документів, передає кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на відділ зі зв'язків із громадськістю ГУ УМВС в Луганській області.
Передісторією послужило бажання сина влаштувати свою 70-річну матір у центр медико-соціальної реабілітації. Син на той момент перебував в Росії, тому попросив товариша оформити необхідні документи, щоб мати пройшла курс підтримуючої терапії.
Товариш прийшов на прийом до одного з керівників управління праці і соціального захисту місцевого міськвиконкому. Посадовець спочатку довго і детально розповідав, як здійснюється процедура направлення в геріатричні установи в рамках чинного законодавства, підкресливши, що товариш сім'ї не має право клопотатися перед дирекцією територіального центру обслуговування громадян похилого віку і інвалідів, причому ця обставина - не єдина перешкода (для здійснення задуманого, мовляв, необхідно надати у виконком "непідйомний" пакет документів і медичних довідок). Заздалегідь "налякавши" відвідувача, чиновник запропонував свій варіант вирішення даної ситуації.
Мовляв, всі турботи з оформлення і подальшого просування пакету довідок, висновків комісій і направлень з лікарні він бере на себе, а у завдання відвідувача входить "всього-навсього" принести йому "скромний" гонорар - 5 000 гривень. І син, і його товариш вже погодилися, було, на цю пропозицію.
Але співробітники управління державної служби боротьби з економічними злочинами оперативним шляхом дізналися про задуману оборудку і вжили всіх необхідних у таких випадках заходів. У результаті посадовця було затримано "на гарячому" в момент отримання винагороди.