понеділок, 15 вересня 2008 р.

У Донецьку успішно завершено операцію з визволення заручниці

ДОНЕЦЬК, 15 вересня. (Олена Васіна - УКРІНФОРМ). Донецькі правоохоронці успішно провели операцію з визволення заручниці, студентки 5-го курсу донецького Національного університету. “До Ворошилівського районного відділку надійшла заява про викрадення студентки 5-го курсу донецького Національного університету”, - розповідає Микола Куп`янський, начальник Головного управління МВС України в Донецькій області. Зловмисники вимагали 200 тис. доларів США від матері дівчини, яка перебувала в Америці. Було порушено кримінальну справу і створено спільну групу співробітників СБУ та МВС. П'ять діб напруженої роботи дозволили знайти зловмисників.
У ході слідства було встановлено, що 8 вересня знайомий дівчини з Кабардино-Балкарії Російської Федерації запросив її до кафе. Проте через деякий час, зіславшись на невідкладні справи, посадив її в нібито випадковий автомобіль, у якому були його спільники. Дівчину зв'язали, заклеїли рота і доставили до заздалегідь знятої квартири в Калінінському районі міста. За дівчиною доглядала жінка. Студентку попередили, що якщо її мати не передасть гроші, то дівчину вб'ють.
У ході операції було затримано чотирьох викрадачів. Серед них одна жінка, один раніше судимий та двоє студентів того ж ВУЗу. Жителя Кабардино-Балкарії Забакова Альберта 1985 року народження оголошено в розшук. Викрадачам загрожує до 12 років позбавлення волі.
Нинішній стан дівчини задовільний, з нею працюють психологи.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: