вівторок, 30 вересня 2008 р.

Більш як 20 тисяч паломників-хасидів прибули в Умань


ЧЕРКАСИ, 29 вересня. (УКРІНФОРМ). Понад 20 тисяч прибічників течії брацлавських хасидів прибули в Умань, де 29 та 30 вересня на могилі цадика Нахмана та у приміщенні синагоги вони святкують дні Рош-Га-Шана (Новий рік за іудейським календарем). Як повідомили УКРІНФОРМу в УМВС України в Черкаській області, для гостей виготовлено 20 тисяч примірників пам'ятки "Як себе поводити в Україні та не стати об'єктом злочинних посягань". Її вручено кожному прибулому паломнику-хасиду.
Також в області розроблений та затверджений "План організаційних заходів УМВС України в Черкаській області по забезпеченню охорони громадського порядку та безпеки, дотримання законодавства України про правовий статус іноземців під час перебування паломників-хасидів в м.Умані у вересні-жовтні 2008 року" . В межах цього плану створено зведений загін із 446 працівників міліції.
З метою недопущення можливих терористичних актів, реалізації екстремістських та інших намірів з боку угруповань та окремих осіб, насамперед на могилі цадика Нахмана, у місцевій синагозі, пункті приймання їжі прочанами, колишньому готелі „Шаарей Сіон", інших місцях масового проживання іноземців обмежено доступ громадян до місць перебування паломників-хасидів.
Вільне проходження та проїзд громадян у районі могили цадика Нахмана та синагоги здійснюватиметься за спеціальними пропусками. Супроводження транспортних засобів, якими прямуватимуть організовані групи іноземців до місць проведення культових заходів, здійснюватиметься посиленими нарядами Державної автоінспекції.


Фото Юрія Тимошенка