пʼятницю, 26 вересня 2008 р.

ГУБОЗ викрив банду "перевертнів" на чолі з колишнім працівником УДО


КИЇВ, 26 вересня. /УКРІНФОРМ/. У Київській області викрито банду "перевертнів" на чолі з колишнім працівником Управління державної охорони, повідомили УКРІНФОРМу з прес-служби ГУБОЗ МВС України.
25 вересня під час спеціальної операції працівники Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України, УБОЗ ГУМВС у місті Києві та підрозділу швидкого реагування "Сокіл" затримали 5 членів організованого злочинного угруповання. Зловмисників затримали в одному з розважальних комплексів міста Бровари, що на Київщині, під час скоєння ними розбійного нападу із застосуванням зброї на підприємця з Одеської області з метою заволодіння одним мільйоном гривень.
Серед затриманих - колишній представник УДО, 1980 р.н., лідер згаданого ОЗУ; офіцер Державної служби спеціального зв'язку та захисту спецінформації України, 1982 р.н.; офіцер СБУ, 1975 р.н.; мешканець Києва, 1974 р.н. та мешканець Київської області, 1983 р.н.
Як встановили оперативники, учасники викритого угруповання тривалий час здійснювали збройні розбійні напади на власників колекцій антикваріату, збирачів інших коштовностей, а також займалися незаконним обігом зброї. У своїй діяльності зловмисники використовували престижні іномарки, формений одяг та спеціальні засоби спецпідрозділів, зброю і радіостанції. Потенційних жертв підшукував лідер ОЗУ, який для цього використовував зв'язки у так званих "привілейованих" колах. У затриманих вилучено 100 тисяч гривень, 8 тисяч доларів, автомат Калашникова, два револьвери-нагани, пістолети "ТТ", дві гранати із запалами, службові посвідчення Державної служби зв'язку та СБУ.
Генеральна прокуратура України вирішує питання про порушення кримінальної справи.