пʼятницю, 5 вересня 2008 р.

"Проблемних" підлітків Чернігова правоохоронці зводили на екскурсію до СІЗО

ЧЕРНІГІВ, 4 серпня. /Наталія Потапчук - УКРІНФОРМ/. Краще один раз побачити, ніж сім разів почути. Саме таким принципом керувалися співробітники кримінальної міліції у справах дітей УМВС в Чернігівській області та сектору кримінально-виконавчої інспекції управління державного департаменту України з питань виконання покарань, коли запрошували півтора десятка "проблемних" підлітків відвідати Чернігівський слідчий ізолятор. Як повідомили в ЦЗГ УМВС в області, екскурсію було організовано для того, аби хлопці на власні очі пересвідчилися в тому, що за високим муром зовсім не так весело, як це оспівують шансоньє, одумалися і обрали вірний життєвий шлях.
Офіцери СІЗО розповіли неповнолітнім про режим, який панує в установі та існуючі тут обмеження, періодичність побачень з рідними, раціон харчування. Також звернули увагу на те, що в СІЗО людина перебуває місяцями, поки триває слідство, отож їм, хлопцям, часто неспроможним висидіти в класі 45 хвилин, тут буде дуже важко.
"Нашим завданням було показати цим підліткам, чим можуть закінчитися їхні негарні вчинки, якщо вчасно на зупиняться, - прокоментував подію виконуючий обов'язки начальника кримінальної міліції у справах дітей УМВС, підполковник міліції Анатолій Писанка. - Сподіваюся, побачивши на власні очі життя "по той бік рат", вони серйозно замисляться над своїми вчинками, способом життя і кожен зробить для себе правильний висновок".
По завершенні екскурсії дорослі поспілкувалися з хлопцями. Але ті вже не були такі веселі, як на початку екскурсії, і прагнули якомога швидше потрапити додому. Правоохоронці зробили висновок, що побачене в СІЗО справило на них відповідне враження.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: