вівторок, 23 вересня 2008 р.

Луганська міліція шукає родичів 5-місячної дитини-підкидька


ЛУГАНСЬК, 23 вересня. /Олена Особова - УКРІНФОРМ/. Учора на автовокзалі Луганська невідома жінка залишила дівчинку 5 місяців на посторонню дівчину - 20-річну майбутню кухарку з Свердловська - і пішла. Луганські міліціонери шукають людей, які можуть допомогти у встановленні родичів дівчинки, передає кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на прес-службу Луганського міського управління МВС.
Молода мама (хоч цей факт співробітники міліції перевірятимуть) попросила свердловчанку потримати дитину, поки вона відлучиться ненадовго. "Ніхто не погоджується подивитися за дитиною", - поскаржилася незнайомка. Автобус поїхав до Свердловська без двадцятирічної Галини. Вона так і стояла на пероні з чужим малятком на руках - не могла зрозуміти, що так можна вчинити зі своєю дитиною. Лише через дві години дівчина звернулася до диспетчера на автовокзалі, яка викликала міліцію. Міліціонери купили пляшечку з соскою, молоко і нагодували дитину, викликали "швидку допомогу". Лікарі-педіатри оглянули дівчинку і визначили вік підкидька - близько 5 місяців. Наразі дитина перебуває у луганській міській багатопрофільній дитячій лікарні N 1.
Поки що до міліції щодо пропажі дитини ніхто не звернувся. Тому версія, що дитини, таким чином, позбулася рідна мати, залишається головною.
Повідомляються прикмети жінки, якій на вигляд було не більше 22 років.
Проблема відмови матерів від дітей є актуальною для регіону. За інформацією Луганського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей і молоді, лише цього року в області зареєстровано 82 випадки за фактом наміру відмови від новонародженої дитини.
Як уже повідомляв УКРІНФОРМ, щоб запобігти відмові батьків від новонароджених дітей, 17 вересня у Молодогвардійську (місто-супутник Краснодона, Луганська область) відкрито обласну установу соціального обслуговування "Соціальний центр матері та дитини".