пʼятницю, 5 вересня 2008 р.

Справу про жорстоке вбивство сільського священика Апеляційний суд Волині слухатиме закрито

ЛУЦЬК, 3 вересня. /Зіновій Жижара - УКРІНФОРМ/. Апеляційний суд Волині, який розпочав розгляд резонансної кримінальної справи про жорстоке вбивство настоятеля Свято-Михайлівської церкви Ілії, прийняв рішення продовжити її слухання на закритому засіданні. Тим самим задоволено клопотання захисту підсудного, який звинувачується в умисному вбивстві з корисливих мотивів, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
Як прокоментував головуючий на суді, голова апеляційного суду Петро Філюк, таке рішення викликано особливостями розгляду мотивів убивства. У його ході будуть оприлюднені факти, що стосуються особистого життя як підсудного, так і жертви. Йдеться про подробиці суто приватного життя. Тому прибулих на резонансний судовий процес людей, у тому числі і представників преси, попросили залишити зал судового засідання.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, священика Ілію з села Білосток, що в Луцькому районі, було вбито в його ж церковному будиночку кількома ударами сокири по голові. За даними слідства, загиблий і звинувачуваний у жорстокому вбивстві двадцятип'ятирічний житель Дніпропетровщини Сергій Думчев давно були добре знайомі. Ставши уже настоятелем церкви в Білостоці, отець Ілія прийняв в себе грішника, що вийшов з колонії і випадково опинився на Волині. Ієромонах мав намір направити хлопця на шлях істинний. Але той кілька разів обкрадав священика, втікав і знову до нього повертався. Коли злодій вкотре викрав велику суму грошей, священик написав заяву в міліцію, але поки не передавав її нікуди. Про цю заяву нібито й довідався підозрюваний, у якого після злочину були вилучені речі отця Ілії - закривавлені светр і шарф, дві банківські пластикові картки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: