пʼятницю, 12 вересня 2008 р.

На Вінниччині в результаті нещасного випадку на жнивах травмовано людину

ВІННИЦЯ, 9 вересня. (Юрій Сікорський - УКРІНФОРМ). За повідомленням Головного управління МНС у Вінницькій області, мешканець Гайсинського району, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння заснув на кукурудзяному полі, де працював комбайн. В результаті його ноги потрапили до жатки. Одну гомілку було ампутовано, а інша зазнала відкритого перелому.
Потерпілий перебуває в районній лікарні. Його стан важкий.
Сільське господарство на Вінниччині, як і в Україні в цілому, є джерелом високого травматизму. Його статистика поступається лише вугледобувній галузі. Комбайни і трактори щороку приносять смерть в домівки селян. І часто, через їхню ж необережність.
І хоча за визначенням Міжнародної організації праці рівень травматизму на Вінниччини не є критичним, він високий.
Наприклад, 2007 року в області було травмовано 434 особи. З них в агропромисловому комплексі – 212. Загинуло 29 осіб.
За офіційною статистикою, серед причин нещасних випадків переважають організаційні. Це порушення правил дорожнього руху, невиконання вимог інструкцій з охорони праці, порушення вимог безпеки під час експлуатації транспортних засобів, обладнання, машин та механізмів. До останньої категорії, очевидно, буде віднесено і цей випадок.
За інформацією територіального управління Держгірпромнагляду в області прийнято Програму поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2007-2011 рр. На її реалізацію з бюджету області виділено 200 тис. грн. Але щороку люди гинуть і травмуються на полях.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: