понеділок, 8 вересня 2008 р.

Акцію з інформування про засадничі умови діяльності НАТО провело у Вінниці МЗС України

ВІННИЦЯ, 4 вересня. (Юрій Сікорський - УКРІНФОРМ). Акцію з інформування населення про засадничі умови діяльності НАТО провело у Вінниці МЗС України.
Зокрема, другий секретар політичного департаменту МЗС Михайло Хоменко разом з працівниками управління міжнародного співробітництва та євроінтеграції облдержадміністрації і регіональним медіацентром Міністерства оборони у Вінниці мали декілька інформаційних зустрічей з мешканцями міста та пресою.
Михайло Хоменко повторив відому тезу про те, що:
- Загальна аудиторія громадян України не є достатньо обізнаною в тому, що таке є НАТО, які цілі переслідує ця організація.
Але, за словами дипломата, ставлення України до НАТО є нашим цивілізаційним вибором. Тож, МЗС дає можливість усім бажаючим отримати інформацію з цього приводу на своїй тематичній веб-сторінці.
- Є державна програма інформування населення про НАТО, - продовжив Хоменко. – В її межах виготовляються брошури, провадаться заходи у ЗМІ. А події на Кавказі активізували діяльність України у цьому напрямку. Тож МЗС зараз активно працює з нашими західними партнерами з метою переконати їх якнайшвидше надати Україні план дій щодо членства в альянсі (ПДЧ).
Але отримання такого плану зовсім не означає, що ми одразу станемо членами НАТО. Хорватія і Албанія, наприклад, котрі на Бухарестському саміті отримали запрошення в НАТО, 10 років перебувають в режимі ПДЧ.
Коментуючи позицію окремих політиків про необхідність збереження позаблокового статусу України, промовець завив:
- Сьогодні нейтралітет є абсолютно не актуальним. Він ніяк не працюватиме на наші інтереси. Бо вимагає гарантій провідних ядерних держав.
Так званий, Будапештський меморандум 1994 року, по якому Україна позбулась ядерної зброї, і котрий називають такою гарантією, фактично нічого не гарантує. Там написано, що у разі загрози агресії в бік України, ядерні держави та інші будуть лише проводити консультації в ООН як цьому запобігти.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: