понеділок, 15 вересня 2008 р.

«Арена–Дніпро», відкритий у Дніпропетровську, став першим в Україні справжнім євро-стадіоном

ДНІПРОПЕТРОВСЬК, 14 вересня. /Тетяна КолядинськаУКРІНФОРМ/. У Дніпропетровську відкрито новий стадіон єврозразка «Арена – Дніпро», передає кореспондент УКРІНФОРМу. В урочистій церемонії взяв участь Президент України Віктор Ющенко.
Нинішня арена "Дніпра", яку побудували у центральній частині міста, на місці колишнього стадіону «Металург», схожа на арену німецького клубу "Борусія" Менхенгладбах. Проект (головний архітектор – Юрій Серьогін) створювався з урахуванням усіх вимог УЄФА і ФІФА, тому тут можна буде проводити матчі будь-якого рівня під егідою цих організацій. Стадіон розрахований на 31 тис глядачів, загальна вартість будівництва сягає 45 млн. Генеральним його замовником був Футбольний клуб «Дніпро», а генеральним підрядником - німецька фірма "Hochtief".
Як і його попередник, новий стадіон орієнтований за віссю північ-південь і має "холодні" й "теплі" зони. "Холодна зона" - це південна, східна і північна трибуни, на яких для вболівальників під прозорим навісом встановлені індивідуальні сидіння, що складаються. У районі розміщення реклами, поблизу футбольного поля, передбачені місця для інвалідів. По всьому периметру стадіону розміщені торговельні пункти та туалети.
У "теплій зоні" - трибуна для VIP-персон, розрахована на 293 місця, офіси для спонсорів, роздягальні команд, приміщення для лікарського обстеження гравців і суддів, приміщення для проходження допінг-контролю, медпункт, тренажерна зала, сауна з кімнатою відпочинку, басейн, масажні кабінети, прес-ложа, закриті кабіни для теле- і радіорепортажів, музей клубу, ресторан, буфети для коментаторів і персоналу, торговельні точки.
Від дощу і сонця захищені лише трибуни. Газон, аби він мав достатньо освітлення, не накривали навісом. Покриття складається із кількох шарів, тому зіпсовані ділянки після матчу можна оперативно замінити. Футбольне поле обладнане підігрівом та системою автополиву.
На стадіоні встановлені два відеотабло площею 60 кв м кожне, система штучного освітлення, яке працює у трьох режимах: телевізійної зйомки гри, гри без телезйомки, тренувальному режимі.
Стадіон, запевняють глядачів, обладнаний достатньою кількістю евакуаційних виходів. Щоб потрапити на нього, треба пройти два етапи контролю безпеки. Поруч передбачені автостоянки, а до ЄВРО-2012, як уже повідомляв УКРІНФОРМ, тут планується побудувати великий сучасний паркінг для легкових автомобілів з комплексом технічного обслуговування, автомагазином, шиномонтажем та ремонтною майстернею.
Першими на нову арену «Дніпра» вийшли його ветерани, а також зірки футболу із «Спартака» (Москва) та «Динамо» (Київ) тих часів, коли дніпропетровська команда була найкращою: саме цим ювілейним датам - завоюванню «Дніпром» золотих медалей у чемпіонатах СРСР (1983 і 1988 роки) - було присвячено нинішні матчі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: