пʼятницю, 12 вересня 2008 р.

В протічній воді гірських річок Буковини вже можна купатися - головний санітарний лікар області

ЧЕРНІВЦІ, 8 вересня. (УКРІНФОРМ). В протічній воді гірських річок Буковини вже можна купатись, запевнив представників ЗМІ головний санітарний лікар області Олександр Світличний, повідомляє УКРІНФОРМ.
"Дезінструктори та медики врятували Буковину від очікуваної епідемії, - зазначив О.Світличний. - Допомогли їм в цьому еменесівці, які викачували з криниць брудну воду, та препарати-дезінфектори: акватон, зентекс та акваліпс. Саме їх використовували загони дезінструкторів, очищаючи помешкання людей, підвали, криниці". За словами фахівця, перш ніж скористатися новими препарати, котрі надійшли в область у вигляді гуманітарної допомоги, працівники лабораторій СЕС їх ретельно вивчали.
Щоб убезпечити населення краю від кишкових інфекцій, для очистки забруднених територій працівниками СЕС було використано сто п'ятдесят тисяч гривень, виділених місцевою владою. Рівень захворюваності в краї на гепатит залишається низьким. Діагноз лептоспіроз із чотирнадцяти підозрюваних підтвердився лише у сімох буковинців, розповів головний санітарний лікар області.
Обмілілий Прут, котрий за місяць очистився природнім шляхом, готовий прийняти перших відпочиваючих. Щоправда, для відпочинку слід вибирати очищені від бруду пляжні території. Й донині варто остерігатись водойм із стоячою та брудною водою.
Найважчою залишається ситуація на Новоселиччині. Неодноразове знезараження криниць там поки ще не дає бажаних результатів, оскільки джерела питної води регулярно поповнюються брудними підземними водами.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: