четвер, 25 вересня 2008 р.

Будинок у Херсоні обвалився через ремонт в одній із квартир?

ХЕРСОН, 25 вересня. /Ірина Староселець - УКРІНФОРМ/. Причиною вчорашнього руйнування фасадної стіни та обвалу перекриття між першим та другим поверхом двоповерхового будинку, побудованого у 1910 році в Херсоні, міг стати ремонт квартири на першому поверсі, що проводився з порушенням правил проведення ремонтно-реконструкційних робіт, повідомили кореспонденту УКРІНФОРМу в управлінні громадських зв'язків Херсонської міської ради. У результаті пошкоджено три квартири.
Згідно з актом обстеження будинку, проведеного НДІ "Укрпроектреконструкція", причиною аварії стало недотримання будівельних норм та правил безпеки будівельниками, які здійснювали ремонт квартир. Встановлена також відсутність у будівельної бригади ліцензії на виконання цих робіт.
Як пояснив власник квартири, в якій проводився ремонт, близько одинадцятої години ранку йому зателефонували будівельники, що виконували реконструкцію квартири, та повідомили про осипання штукатурки зі стелі та появу тріщин на стінах. По приїзді його на місце події тріщини розширювалися та сталося руйнування стіни будинку.
Наразі у будинку відключений газ та інші комунікації. Оскільки в постраждалих квартирах залишилися особисті речі мешканців, для запобігання випадкам мародерства біля будинку виставлений цілодобовий пост міліції. Для постійного контролю за станом будівлі 24 вересня на стінах встановлені контрольні "маяки". В екстреному режимі вирішується питання поселення мешканців зруйнованих квартир до мобільного житлового фонду.
У пошкоджених квартирах прописані чотири особи. За інформацією ЖЕКу, всього в будівлі прописано 18 осіб. Зараз мешканці перебувають у рідних, повідомило управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, на момент аварії в одній з квартир будинку знаходилася літня жінка, яка серйозно не постраждала. На даний час вона госпіталізована. Жертв та поранених немає.