вівторок, 16 вересня 2008 р.

Одеськими правоборцями викрито On-Line–порностудію

ОДЕСА, 9 вересня. /Андрій Новак - УКРІНФОРМ/. В ході відпрацювання Одещини в напрямку протидії злочинам у сфері суспільної моралі співробітниками обласного управління по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми були затримані четверо членів організованої злочинної групи, які, починаючи з минулого року, забезпечували та контролювали діяльність порно-студії. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу полвідомили у ЦГЗ ГУ ВМС України в Одеській області.
Як свідчить вищеназване джерело, їх "підприємство" розташовувалося в орендованій однокімнатній квартирі однієї з п'ятиповерхівок у центрі Одеси.
Під час створення та розповсюдження порнопродукції через мережу Інтернет члени злочинної групи дотримувались чіткого розподілу ролей. Організатором злочинної групи була 21-річна дівчина. Її 21-річний співмешканець відповідав за створення та контроль ефірного часу порнороликів. Також у його функції входив підбір та вербування молодих дівчат у якості моделей. Ще двоє затриманих дівчат були порномоделями та безпосередньо виконували сексуальні побажання клієнтів під час приват-сеансу. Саме під час одного з таких сеансів правоохоронці і здійснили свій непрошений візит до квартири, заставши, як кажучи, "на гарячому" одну з дівчат за роботою.
У мережі Інтернет створена ними "продукція" розміщувалась на сайтах однієї з компаній, власниками якої, за оперативними даними, є громадяни Російської Федерації. Під час трансляції у режимі On-Line вона розраховувалась на потенційних покупців із Західної Європи. Клієнти здійснювали розрахунок шляхом перерахування коштів через електронну платіжну систему "Epassport". В подальшому затримані виводили готівку через мережу банкоматів.
Хвилина спілкування у приват-режимі з порномоделлю закордонному клієнту коштувала від двох до п'яти доларів США. За отриманими оперативниками даними кожний клієнт у середньому за одне таке спілкування перераховував на віртуальний рахунок студії від 70 до 150 доларів.
Під час затримання та санкціонованого обшуку у квартирі "борці за чистоту моралі" вилучили речові докази, в тому числі комп'ютерну техніку з веб-камерами та пластикову картку на розрахунковий рахунок електронної платіжної системи.
За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками ст.301 ч.3 КК України, що передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Відносно організатора обрано запобіжний захід утримання від вартою, інші члени
групи перебувають на підписці.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: