середу, 10 вересня 2008 р.

В отруєнні працівників ужгородського заводу "Ядзакі Україна" звинувачується фірма з Київщини

УЖГОРОД, 7 вересня. /Ярослав Ядловський - УКРІНФОРМ/. Кримінальну справу за фактом неналежного виконання службових обов'язків працівниками зареєстрованого у Київській області товариства порушила прокуратура Закарпатської області, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМУ з посиланням на прес-службу прокуратури. Згадане товариство свого часу уклало угоду про обслуговування з ужгородським підприємством з японським капіталом "Ядзакі Україна".
У стосунки партнерів правоохоронці втрутилися після того, як внаслідок інфікування у заводській їдальні було госпіталізовано 122 працівників "Ядзакі Україна". Персонал харчоблоку, сформований товариством з місцевих фахівців, допустив на складах і в їдальні чимало порушень, які кваліфікуються як службова недбалість - це й призвело до масового отруєння людей.
За висновками проведеного обласною санепідемстанцією бактеріологічного дослідження, у приготовлених на заводі стравах виявлено бактерії золотистого стафілокока та сальмонели. Під час розслідування з'ясувалося також, що персонал харчоблоку грубо порушував вимоги санітарного законодавства, у тому числі й щодо використання дезинфікуючих засобів. Кухарі не дотримувалися правил приготування страв та їхнього зберігання, що й спричинило накопичення збудника у напівфабрикатах і їжі. За інформацією санітарної служби, з 25 працівників харчоблоку шість були допущені до роботи без наявності належного медичного висновку, а 15 є носіями патогенного стафілококу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: