пʼятницю, 12 вересня 2008 р.

У Тернополі фугасна бомба витримала обскрібування лопатою, дощ і колективне фотографування біля неї

ТЕРНОПІЛЬ, 10 вересня. /Олег Снітовський - УКРІНФОРМ/. Фугасна бомба, яку знайдено в Тернополі, витримала обскрібування лопатою, колективне фотографування біля неї і проливний дощ.
А таким випробування піддали їй троє молодих робітників, котрі під час земельних робіт у центрі Тернополя викопали смертоносну знахідку, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу. Правда, одразу витягнути її на поверхню молоді люди не змогли: закінчувався робочий день. Проливний дощ, який падав цілу ніч, дещо полегшив наміри робітників, які зранку таки витягли бомбу на поверхню. Перше, що зробили землекопи, то почали оббивати бомбу зі всіх боків. Аби визначити, хто її виробник і який її калібр. Після тривалих постукувань і обчищувань іржавої боєголовки лопатами, дорослі «слідопити» таки дізналися, що бомба – німецька. Але іржа не дозволяла визначити яка вага знахідки. Цифра 55, яка проступила на поверхню після ретельного обчищування, явно не відповідала вазі. Землекопи почергово почали піднімати бомбу, і прийшли до висновку, що важить вона не більше тридцяти кілограмів. Потім хтось вирішив – а давайте сфотографуємось із цим трофеєм. Так із зробили згодом, не задумуючись, що це могла бути їхня остання прижиттєва фотографія.
Лише після цього всього, любителі такого своєрідного екстріму зателефонували в міліцію. З огляду на стан німецької авіабомби часів Другої світової війни та її потенційну небезпеку, правоохоронці терміново перекрили вулицю, евакуювали мешканців кількох сусідніх будинків та працівників офісів. Згодом троє саперів повантажили небезпечну знахідку в спецавтомобіль і вивезли її в кар’єр, де й знешкодили авіабомбу.
За словами представника центру пропаганди обласного МНС Ігоря Невінського, якби ця фугасна бомба вибухнула, осколки розлетілися б на півтора кілометра, а на місці вибуху була б кількаметрова яма.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: