понеділок, 8 вересня 2008 р.

Представники українського флоту беруть участь у командно-штабних навчаннях «КООПЕРАТИВ МАРЛІН-2008»

СЕВАСТОПОЛЬ, 4 вересня. (Михайло СтецюкУКРІНФОРМ). Група представників Військово-Морських Сил України на чолі з капітаном 1 рангу Ігорем Терьохіним бере участь у командно-штабних навчаннях ВМС «Кооператив Марлін-2008», що відбуваються у м. Спліт (Хорватія) в рамках Програми НАТО «Партнерство заради миру», передає кореспондент УКРНФОРМу з посиланням на прес-центр українського флоту.
Метою міжнародних навчань, у яких задіяні військові моряки з Азербайджану, Албанії, Греції, Грузії, Італії, Канади, Литви, Німеччини, Об’єднаних Арабських Еміратів, Республіки Ізраїль, Румунії, Туреччини, України, Хорватії та командування морського компоненту НАТО в Європі, є відпрацювання сумісності країн НАТО з країнами-партнерами під час виконання спільних миротворчих завдань.
Під час навчань «Кооператив Марлін-2008» їх учасники за допомогою комп'ютерних технологій відпрацьовують питання проведення антитерористичної операції, здійснення евакуації цивільних осіб, організації протимінної боротьби, польотів авіації, безпеки кораблів і суден у місцях базування і на переході морем.
Три попередніх навчання, подібні «Кооператив Марлін», відбувались на території України. До проведення навчань «Кооператив Марлін-2008» кораблі та військова техніка не залучаються.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: