понеділок, 22 вересня 2008 р.

Офіційно покійну доньку батькам повернули живою

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК, 10 вересня. (УКРІНФОРМ). В Івано-Франківську працівники міліції організували зустріч 25-річної дівчини з її батьками та родичами, які приїхали зі Львівщини з свідоцтвом про її смерть. Як повідомили УКРІНФОРМу у ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області, з лютого 2002 року мешканка Львівської області вважалася безвісти зниклою. Тож, у липні цього року батьки через суд оформили відповідне свідоцтво, проте не полишали надій колись дізнатися про долю дитини.
18-річною дівчина пішла з дому, образившись на батька за те, що не дозволяв їй допізна бути на вечорах для молоді. Довгі роки правоохоронці проводили оперативно-розшукові заходи, фотографія з прикметами зниклої неодноразово транслювалася в телевізійних передачах. Цікаво, що за цей час дівчина щонайменше двічі була в кількох десятках метрів від батьківської оселі, проте в останню мить не наважувалася зайти.
Вже тепер стало відомо, що протягом останніх двох років вона проживала в Івано-Франківську. Тут знайшовся чоловік, який дав прихисток їй. Наприкінці минулого місяця в Івано-Франківську в ході проведення профілактичних заходів дівчина потрапила в поле зору працівників міліцейського підрозділу боротьби з торгівлею людьми. Оперативники перевірили анкетні дані, повідомлені жінкою, з даними паспортної служби Львіщини і негайно поїхали в сусідню область. А ще за кілька днів відбулося те, що зазвичай відбувається в одній з відомих телепрограм...
Саму зустріч матері з уже дорослою донькою важко переповісти. Після кількох хвилин спілкування матір з донькою, обидві заплакані, але неймовірно щасливі повідомили, що разом їдуть додому.
До речі, в цьому році працівники міліції Івано-Франківщини розшукали 55 осіб, зниклих безвісти, в тому числі 9 - з минулих років. На сьогодні триває робота зі встановлення місцеперебування півсотні громадян.