пʼятницю, 12 вересня 2008 р.

Створивши "живий ланцюг", закарпатці виступили проти зрадницьких маніпуляцій у парламенті

УЖГОРОД, 12 вересня. /Ярослав Ядловський - УКРІНФОРМ/. 115-кілометровий "живий ланцюг" уздовж головних магістралей - від Ужгорода до кордону з Львівською областю - утворили сьогодні закарпатці, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу. Понад 20 тисяч горян взяли участь в акції "Єднаймо Україну!", підтримавши в такий спосіб політику Президента України Віктора Ющенка і засудивши намагання створити прокремлівську більшість у парламенті.
Над рядами учасників акції майоріли державні прапори України. Люди тримали транспаранти і плакати "Коаліція БЮТ-ПР-зрада!, "Ні комуністичному реваншу!", "Україна в небезпеці!" і т.д. Учасники акції обговорюють ситуацію в Україні, обмінюються думками.
- БЮТ і Партія регіонів хочуть на свій смак змінити Конституцію , щоб витіснити Президента України на політичні задвірки,- каже директор Домбоцької школи-інтернату Любов Лавер.- Я проти цього, тому й беру участь у "живому ланцюгу". Хочу, щоб люди і далі мали можливість обирати собі Президента. Сьогоднішньою акцією заявляємо: "Ми з нашим Президентом, якого обирали".
Закарпатці декларували сьогодні своє бажання іти в Європу і жити по-європейськи. Вони добре знають, що це таке: область знаходиться на стику кордонів України і чотирьох інших держав. Закарпатці часто бувають за рубежем і бачать, як живуть у сусідніх країнах, що є членами НАТО і ЄС. Отож вони не бажають повернення до старих часів з "залізною завісою", тотальними дефіцитами і відсутністю демократичних засад.
Аналогічні акції відбулися сьогодні у всіх західних областях України, у них взяло участь понад 150 тисяч громадян.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: