вівторок, 25 серпня 2009 р.

Перший центр лікування інтернет-залежності відкрився у США

КИЇВ, 25 серпня. (УКРІНФОРМ). В американському містечку Фол-сіті, штат Вашингтон, відкрився перший центр для стаціонарного лікування осіб, які мають інтернет-залежність. Установа розрахована на одночасне лікування шести пацієнтів. 45-денна програма може бути адаптована під пацієнта з певним видом залежності від використання комп'ютера. Вартість реабілітаційного курсу становить 14,5 тис. доларів і не покривається медичною страховкою, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на medportal.ru.

Першим клієнтом медичного центру став 19-річний житель штату Айова Бен Александер, котрий мав хворобливу пристрасть до онлайнової гри "World of Warcraft". За словами юнака, він грав доти, доки не засинав на клавіатурі. Батьки Бена навіть записали його на реабілітаційні курси для алкоголіків і наркозалежних, хоча їхній син не вживав наркотичних речовин.

У спеціалізованому медичному центрі Бен Александер, який раніше цікавився біологією, допомагає доглядати тварин, що їх утримують на фермі при медзакладі, а також здійснює щоденні пробіжки на природі. Він наразі не може стовідсотково твердити, що ніколи більше не повернеться до онлайнових ігор, однак запевняє, що на даний момент потягу до них не відчуває.

Проблемам залежності від використання комп'ютера медики приділяють дедалі більше уваги. Приміром, у 2008 році органи охорони здоров'я Китаю офіційно визнали інтернет-залежність хворобою. В одному з медичних центрів країни для реабілітації хворих на інтернет-залежність застосовували електросудомну терапію. Однак у липні цього року МОЗ Китаю визнав таке лікування небезпечним і порекомендував медикам відмовитися від його застосування.