вівторок, 18 серпня 2009 р.

У Тунісі жінка вагітна відразу 12-а дітьми

АБУ-ДАБІ, 17 серпня. (Марина Федяніна - УКРІНФОРМ). Туніська жінка, яка вагітна 12-а малюками, готується встановити новий світовий рекорд у сфері багатоплідної вагітності, народивши відразу дюжину дітей, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на місцеву газету "Ас-Сабах".

Майбутня матуся, учителька арабської мови, перебуває під спостереженням медиків. Вона почувається чудово і з нетерпінням чекає родів, які очікуються в цьому місяці. Вона вже знає стать своїх немовлят: шість хлопчиків і стільки ж дівчаток. Медики говорять, що вагітна народить природним шляхом. До нинішньої вагітності у жінки, що перебуває в шлюбі з 2007 року, було два викидні.

Вся сім'я "матері-рекордсменки", яка мешкає на південному заході столиці Тунісу, з нетерпінням чекає поповнення. А таке щедре потомство вважає не інакше як чудом, посланим з неба. "Спочатку ми думали, що дружина вагітна двійнятами, однак лікарі при обстеженні виявили набагато більше зародків. І наша радість від цього тільки зросла, причому пропорційно їх кількості", - говорить щасливий майбутній батько, викладач арабської мови в університеті.

Влада пообіцяла не залишити майбутніх батьків-рекордсменів та їх потомство поза увагою. Представники Міністерства охорони здоров'я і Міністерства соціальної політики Тунісу оголосили про готовність надати багатодітній сім'ї всебічну допомогу і сприяння.

Багатоплідна вагітність періодично фіксується в усьому світі. Зокрема, в січні цього року в США Надя Сулейман, мати шести дітей, народила вісьмох. У серпні минулого року в єгипетській Олександрії у жінки, що лікувалася від безпліддя, народилися семеро дітей. Зустрічаються випадки народження "комплекту" з чотирьох, п'яти і шести дітей. А випадки народження дванадцяти малюків за один раз ще жодного разу не зустрічалися.