вівторок, 25 серпня 2009 р.

Джексон помер від смертельної дози знеболюючого - судмедекспертиза

КИЇВ, 25 серпня. /УКРІНФОРМ/. У понеділок у суді Х'юстона було представлено дані судмедекспертизи, згідно з якими смерть "короля поп-музики" була спричинена смертельною дозою пропофолу, що використовується як знеболюючий засіб. На підставі цього висновку, який не розголошувався в інтересах слідства, у липні було проведено серію обшуків в офісі та вдома у особистого лікаря Майкла Джексона доктора Конрада Маррея, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на Бі-Бі-Сі.

Сам Маррей, який був із Джексоном безпосередньо перед його загибеллю і намагався реанімувати співака, був двічі допитаний поліцією, але офіційно не вважається підозрюваним.

У ордері на обшук будинку та офісу лікаря йдеться про те, що Маррей заявив поліції, що давав Джексонові пропофол як один із засобів від безсоння.

Повідомляється також, що, за словами доктора Маррея, у день смерті Джексона - 25 червня - він давав співакові кілька препаратів, включаючи 25 міліграмів заспокійливого внутрішньовенно.

За однією з версій, лікар дав йому дозу пропофолу, оскільки інші ліки належно не подіяли.

Як пише газета LA Times, після цього Конрад Маррей залишив Джексона, щоб той міг зробити кілька телефонних дзвінків, а коли він повернувся, то співак уже не дихав.

Кореспондент Бі-Бі-Сі в Лос-Анджелесі повідомляє, що у будинку Джексона було виявлено кілька упаковок пропофолу, причому препарат прописали різні лікарі. Проте Конрад Маррей залишається в центрі розслідування.

Майкл Джексон помер на 51-му році життя від зупинки серця у своєму будинку в Лос-Анджелесі.