середу, 26 серпня 2009 р.

Двоє нелегалів із Гвінеї понад 2 тижні переховувалися в цистерні корабля

КИЇВ, 26 серпня. /УКРІНФОРМ/. Співробітники Держприкодонслужби затримали на території Дніпро-Бузького морського торгівельного порту, що у Миколаєві, двох незаконних мігрантів. Про появу підозрілих осіб правоохоронців повідомили співробітники порту.

Під час з'ясування обставин стало відомо, що затримані є громадянами Гвінеї та прибули в нашу країну на теплоході "Okean Lord". Про їх перебування на судні ні капітан, ні члени екіпажу не знали, повідомили УКРІНФОРМу з ДПСУ.

Порушники зізналися, що вони 9 серпня ще з двома своїми співвітчизниками нелегально пробралися на судно в гвінейському порту Конакрі. Вони заховалися в цистерні під румпельним приміщенням, де перебували впродовж подорожі. Двоє нелегалів під час плавання загинули, їх, нібито, змило за борт десь у Середземному морі.

Коли судно пришвартувалося в українському порту, гвінейці залишили його, проплили під водою від корми до носової частини та вибралися на причал, де й були затримані. Медики діагностували в нелегалів фізичне виснаження. Після надання медичної допомоги порушників кордону передали капітанові судна, який зачинив їх в окремій каюті. Щоб гвінейці не втекли знову співробітники Держприкордонслужби виставили додатковий наряд.