середу, 26 серпня 2009 р.

На Далекому Сході РФ розгорнуто системи С-400 для захисту від КНДР

КИЇВ, 26 серпня. (УКРІНФОРМ). Росія розгорнула зенітно-ракетні системи С-400 на Далекому Сході і планує використовувати це озброєння, аби забезпечити себе у зв'язку з ракетними випробуваннями КНДР. Про це, як повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на РІА Новини, заявив 26 серпня начальник Генерального штабу Озброєних сил Микола Макаров.

Генерал, зокрема, повідомив, що на Далекому Сході розгорнуто дивізіон найсучасніших російських систем протиповітряної оборони С-400, а військові роблять "такі превентивні заходи, аби гарантовано забезпечити себе від невдалих пусків самих (північнокорейських) ракет і гарантовано виключити падіння уламків цих ракет на російську територію".

Нагадаємо, що на початку червня 2009 року у російських ЗМІ з'явилися критичні публікації з приводу надійності захисту РФ від північнокорейських ракет. Зокрема, як відзначив в інтерв'ю одному з інформагентств колишній головком ВПС РФ Анатолій Корнуков, якби північнокорейські ракети опинилися у повітряному просторі Росії, зенітні ракетні системи С-300, що базуються у регіоні, не змогли б їх знищити.

Раніше військові стверджували, що ЗРК С-300 буде достатньо для захисту Росії від ракетних погроз КНДР. Оборонне відомство РФ також не повідомляло про наміри розмістити на Далекому Сході досконаліші системи С-400.