вівторок, 18 серпня 2009 р.

Підпал кувейтського весілля, що забрав життя більш як 40 гостей, влаштувала екс-дружина новоспеченого жениха

АБУ-ДАБІ, 17 серпня. (Марина Федяніна - УКРІНФОРМ). Екс-дружину новоспеченого жениха заарештовано за підозрою в підпалі жіночого шатра на кувейтському весіллі в Аль-Джахрі, що забрав життя 35 жінок і 6 дітей, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на видання "Кувейт Таймс".

23-річна жінка сама зізналася поліції, що підпалила шатер з гостями, де знаходилися представниці прекрасної статі та діти. Палійка використала просочені гасом клапті. Полум'я миттєво охопило шатер, який згорів за лічені хвилини, і перекинулося на машину, що стояла поряд. Таким чином жінка хотіла помститися екс-чоловікові за погане до неї ставлення у шлюбі. До речі, про долю самих молодят поки що невідомо.

Поліція і спеціально створена комісія працюють над упізнанням загиблих у вогні людей і розслідуванням справи. Вже встановлено особи 13 з 41 померлих. Для упізнання решти тіл, які дуже обгоріли й обвуглилися, буде застосовано ДНК-аналіз. Поліція також розбирається, хто без її дозволу встановив весільні шатри.

За словами офіційних осіб, велика кількість жертв сталася через те, що в шатрі був усього один вихід всупереч вимогам про наявність не менше трьох. Люди, охоплені панікою, кинулися до нього, багато хто загинув під час тисняви. За різними даними, у шатрі знаходилося від 180 до більш ніж 200 людей.

Емір Кувейту Сабах аль-Ахмад аль-Джабер Ас-Сабах висловив співчуття родичам загиблих, назвавши подію однією з найстрашніших трагедій в історії країни.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, у результаті пожежі, що спалахнула на весіллі в містечку Аль-Джахра неподалік від столиці Кувейту, 41 людина загинула, ще 90 отримали опіки різного ступеня тяжкості. Шестеро постраждалих знаходяться у відділенні інтенсивної терапії з опіками 80 відсотків тіла, їхній стан лікарі оцінюють як дуже тяжкий.