понеділок, 24 серпня 2009 р.

Оприлюднено список ста найнебезпечніших сайтів

КИЇВ, 23 серпня. /УКРІНФОРМ/. Антивірусна компанія Symantec опублікувала рейтинг "Найбрудніших сайтів". До списку увійшли сто веб-сайтів, що становлять найбільшу загрозу для безпеки комп'ютера станом на серпень 2009 року. Рейтинг складено за даними сервісу Norton Safe Web, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на Lenta.Ru.

42 сайти із списку виявилися справді "брудними" і містять непристойний контент. Тематика інших відрізняється великою різноманітністю - юридичні послуги, продаж продуктів харчування і електроніки, фігурне катання та полювання на оленів. Але усі вони становлять дуже серйозну загрозу.

Просте відвідування подібного сайту наражатиме безпеку комп'ютера на випробування. Необов'язково навіть натискати на посилання або завантажувати файли, щоб зазнати зараження вірусами і відкрити зловмисникам доступ до особистої інформації та банківських даних, стверджує Symantec.

З усіх виявлених сервісом Norton Safe Web шкідливих сайтів кожний у середньому містить 23 загрози. Але серед ста найнебезпечніших у світі кожний має у середньому 18 тисяч способів заподіяти шкоду. Серед цих загроз віруси, черв'яки, трояни, шпигуни, руткити та інші шкідливі програми, які використовують різну вразливість операційної системи і браузера. 75 сайтів із першої сотні заражають комп'ютери відвідувачів протягом більше півроку.

За даними Symantec, у 2008 році найбільша кількість нових заражень вірусами відбувалася при відвідуванні веб-сайтів.