середу, 26 серпня 2009 р.

Громадянин Франції втік із сомалійського полону, вбивши трьох викрадачів

КИЇВ, 26 серпня. (УКРІНФОРМ). Один із двох французів, захоплених у заручники бойовиками Сомалі в липні, втік з полону, убивши трьох викрадачів. Зараз втікач перебуває в президентському палаці в Могадішо, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на агентство Франс Прес.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, група сомалійських бойовиків 14 липня скоїла напад на столичний готель "Sahafi Hotel" і погрожуючи зброєю, викрала двох громадян Франції. Викрадені були запрошені міністерством оборони Сомалі для підготовки колег зі спецслужб. Пізніше стало відомо, що французів викрала радикальна організація "Хізб Аль-іслам", яка потім передала одного із заручників бойовикам радикального ісламістського угруповання "Аш-шабаб".

На думку експертів, головною причиною захоплення заручників стало те, що у багатьох бойовиків "Аш-шабаба" є родичі серед піратів, які знаходяться у французьких в'язницях. На даний час там відбувають покарання не менше 15 сомалійських піратів, затриманих у 2008 році під час проведення операції по звільненню заручників. Раніше бойовики заявляли, що судитимуть викрадених французів по законах шаріату "за шпигунство".