вівторок, 25 серпня 2009 р.

Розпочалася он-лайн трансляція процесу реконструкції НСК "Олімпійський"

КИЇВ, 25 серпня. (Михайло Мельник - УКРІНФОРМ). За ходом реконструкції Національного спортивного комплексу "Олімпійський" відсьогодні кожен бажаючий має змогу спостерігати в режимі он-лайн. Відеотрансляція з головної арени країни, на якій заплавановано проведення фінального матчу чемпіонату Європи з футболу 2012 року, буде вестися цілодобово. Про це повідомив під час сьогоднішньої прес-конференції в інфоцентрі "Україна-2012" в УКРІНФОРМі міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

"Українська громадськість отримала можливість в реальному часі через інтернет цілодобово контролювати і слідкувати за процесом підготовки стадіону до чемпіонату Європи 2012 року", - сказав міністр.

Для перегляду он-лайн-трансляцій створено спеціальну сторінку http://video.untc.net/euro-2012/. Крім того, перейти на трансляційний канал можна як із сайту Інформаційного центру "Україна-2012", так і з офіційного сайту Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту.

Втілювала проект у життя компанія "Українські новітні телекомунікації" (ТМ UNTC). Відеокамери, встановлені таким чином, щоб охопити усі будівельні роботи на стадіоні. Усі витрати на цей проект також взяла на себе компанія "Українські новітні телекомунікації".

"Трансляція дозволяє усім користувачам Інтернету бачити чітке та деталізоване зображення в реальному часі. До НСК "Олімпійський" прикута увага усього світу, всіх, хто вболіває за футбол і проведення в Україні Євро-2012 на найвищому рівні", - зазначив міністр.

Юрій Павленко, також пояснив, що такий контроль з боку громадськості за ходом реконструкції стадіону підвищить віру українців в цей проект і зменшить політичні спекуляції довкола підготовки головної арени.

За словами директора компанії "Українські новітні телекомунікації" Олександра Заведея, необхідне обладнання для відеотрансляції було змонтовано в стислі строки - за 5 днів. Зокрема, було встановлено чотири найсучасніші відеокамери шведського виробництва.