неділю, 2 серпня 2009 р.

Прокуратура Одеської області оскаржить рішення по "справі Петросяна" у Верховному Суді України

ОДЕСА, 2 серпня. /Володимир Новак - УКРІНФОРМ/. Перший заступник прокурора Одеської області Михайло Чорний спростував інформацію про закриття "справи Петросяна". Як інформує кореспондент УКРІНФОРМу, про це він повідомив одеським журналістам на прес-конференції, яка пройшла наприкінці поточного тижня.
За його словами, прокуратура не закривала цю резонансну справу і впевнена, що у діях особи, котрій пред'явлено звинувачення у скоєнні тяжкого ДТП, бачаться ознаки злочину.
На сьогоднішній день суд першої інстанції відмінив постанову про закриття кримінальної справи, апеляційний суд погодився з цим рішенням. Сторона звинувачення готує касаційне оскарження у Верховний Суд України.
Справа сина депутата Одеської облради Фелікса Петросяна - винуватця ДТП, внаслідок якої були розбиті 11 авто і загинула одна людина, перебуває на особистому контролі прокурора області Василя Присяжнюка.
Як повідомляв УКРІНФОРМ раніше, після ДТП, яке сталося 12 січня, було проведено дві ключові експертизи - в Одесі і Харкові. Одеська експертиза встановила вину учасника аварії. Харківська дивним чином не побачила вини в діях Петросяна. На підставі цього слідчий міліції вніс пропозицію прийняти рішення про відсутність складу злочину. Такі дії слідчого правоохоронці вважають абсолютно неадекватними. Він відсторонений від виконання обов'язків, призначена службова перевірка.