середу, 1 серпня 2012 р.

Переможців короткого метру назвав V Міжнародний фестиваль Wiz-Art у Львові

Найкращі короткометражні роботи назвали після 4-ох днів перегляду журі та глядачі V Міжнародного фестивалю Wiz-Art у Львові.

Про це повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

«Переможців за чотирма з п`яти номінаціями визначили журі та глядачі V Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів Wiz-Art, що проходив у Львові»,- розповіли організатори фестивалю.

Гран-прі від журі отримав фільм «Грибок» Шарлотти Міллер (Швеція, 2011). Фільм є прикладом автентично розказаної історії та витонченої режисури.

Найкращим ігровим фільмом стала стрічка «Фабрика» режисера Албі Мурітіби (Бразилія, 2011). Вона розповідає про батьківську любов, яка долає будь-які бар`єри.

В категорії експериментальних перемогу здобув фільм «Не залишай ні хмаринки» Пабло Гонсалеза (Франція-Німеччина), який відображає цікавий та інтригуючий світ мрій, залучаючи персонажів, котрі існують у реальному житті.

Серед анімаційних фільмів першість здобув «Річ у кутку» Зое Берітуи (Іспанія). Його відзначено за представлення психоаналізу в анімації.

Приз глядацьких симпатій отримала короткометражка «Радіо 108.1 FM» Анджело і Джузеппе Капассо.

Спеціальна відзнака журі – у двох фільмів: «Комод» Санні Лахтінена (Фінляндія, 2011) та «Перешкода VI» Роландо Колли (Швейцарія, 2012).

Фільми-переможці будуть показані 2 серпня в столичному кінотеатрі «Кінопанорама». Паралельно відбудуться зустрічі з режисером та учасником журі Вінсентом Муном (Франція) та відеомитцем Феліксом Дюфур-Лапер`ром.

1 коментар:

Коментувати: