понеділок, 27 серпня 2012 р.

Майже половина американських лікарів схильна до професійного вигорання


врачБлизько половини американських лікарів схильні до професійного вигорання, демонструючи такі симптоми, як емоційне виснаження, байдужість до результатів своєї діяльності, невпевненість у собі, песимізм і пригніченість. Такі результати масштабного дослідження, проведеного фахівцями з низки провідних клінік і університетів США, пише журнал Archives of Internal Medicine.

Автори опитали 7 288 лікарів різних спеціальностей. У 46% учасників виявилася хоча б одна ознака, властива професійному вигоранню, що на 10% вище, ніж у середньому у популяції.

Найбільш виснаженими почувають себе співробітники лікарень, особливо ті, які працюють у приймальних відділеннях, і сімейні лікарі. Це пов'язано зі значними перепрацюваннями - близько 37% лікарів працюють понад 60 годин на тиждень.

Професор Тейт Шанафелт (Tait Shanafelt), який очолював групу дослідників, назвав результати роботи "дивними і такими, що турбують". На його думку, виявлена тенденція може невдовзі призвести або до скорочення кількості лікарів, які завчасно підуть з професії, або до скорочення їх робочих годин, тоді як потреба в цій професії у США зростає в зв'язку зі старінням населення.

3 коментарі:

  1. якщо населення не хоче позбавлятися своїх шкідливих звичок, до чого тут лікарі

    ВідповістиВидалити
  2. Любой человек, который самоотдается в работе, "выгорает", а уж тем более те, кто работают с людьми. Врачи каждый день видят страдания людей, это не легко вынести...

    ВідповістиВидалити
  3. Если знаешь, что у тебя внутри - это вводит в депрессию... Ничего романтического...

    ВідповістиВидалити

Коментувати: