четвер, 30 серпня 2012 р.

Румунія має намір стати одним із головних постачальників екологічної сої до Європи

сояПоступова відмова більшості європейських держав від використання генетично модифікованої продукції надає Румунії шанс стати одним із головних постачальників екологічної сої на європейські ринки.Про це заявив керівник румунської екологічної організації Agent Green Габріель Пеун, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.

"Своєю участю в європейському проекті з виробництва екологічної сої "Danube Soya" Румунії надається можливість стати одним із основних європейських виробників сої і кормового борошна, яка володіє виробничим потенціалом майже у 600 тисяч тонн продукції щорічно", - підкреслив Г. Пеун. Він відзначив при цьому, що "Румунія може таким чином витіснити з європейського ринку американських постачальників сої".

Офіційна презентація проекту "Danube Soya" пройде на початку вересня у Відні. У ній візьмуть участь міністри сільського господарства Дунайських держав, Єврокомісар з регіональної політики Йоханнес Ханн. Захід пройде під патронатом Міністра охорони здоров'я Австрії Алоїса Штегера.

Зінаїда Гурська, КИШИНІВ. 30 серпня 2012 року.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/rumuniya_mae__namir_stati_odnim_iz_golovnih_postachalnikiv_ekologichnoii_soii_do_e_vropi_1752282

2 коментарі:

Коментувати: