четвер, 16 серпня 2012 р.

Аби вдягти дитину до школи, батькам доведеться викласти не менше 1,5 тис. грн

шк1Щоб вдягти свою дитину до школи, цьогоріч батькам доведеться витратити не менше 1 тисячі 500 гривень.

Про це повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на "Урядовий кур'єр".

"Аби вдягти до школи дівчинку (жакет, блуза, штани, спідниця чи сарафан, колготки чи гольфи, черевики, бантики) чи хлопчика (жакет, сорочка, штани, туфлі, краватка чи краватка-метелик), треба викласти в середньому 1400 грн", - зазначає видання.
Зокрема, порівняно з минулим роком, цьогоріч вартість шкільної форми для учнів зросла у середньому на 20-30%, а подекуди навіть на 50%. В "Урядовому кур'єрі" це пояснили тим, що нині виробництво вовняних тканин переживає кризу і порівняно з попередніми роками обсяги її продукування впали до мінімуму. Тож, незважаючи на вік дитини, за жакет треба буде викласти 230-650 грн, за спідницю - 120-300 грн, за сарафан -150-400 грн, за хлопчачі чи дівчачі брюки - 120-350 грн та 220-380 грн відповідно.

Водночас, в "Урядовому кур'єрі" звернули увагу на те, що покупці шкільної форми можуть зіткнутися з підробкою, зокрема, виробники вдаються до заміни основних матеріалів і порушення їх пропорційності. Тому, обираючи шкільну форму, радять дотримуватися простих правил: "Передусім пом'яти тканину в руках: що менше вона зімнеться, то більше в ній синтетики. Водночас не варто шукати одяг для школи без синтетичних домішок, оскільки за ним важче доглядати: він може "сідати" під час прання в домашніх умовах, протиратися в місцях згинів і дотиків до інших предметів. Одяг із чистої вовни доведеться віддавати в хімчистку, що означатиме додаткові матеріальні витрати. Шви мають бути акуратними, тканина без затяжок і пропрасована. Під час перевірки складу сорочки чи блузки пам'ятайте старий дідівський метод: якщо підпалити шматочок натуральної тканини, він згорить і розсиплеться на порох; синтетика ж злипнеться в кульку й матиме характерний неприємний запах".

Водночас подорожчали й бавовняні вироби: блуза на дівчинку коштує 150-260 грн, а хлопчача сорочка - 85-130 грн. Шкільні черевики коштуватиме 150-750 грн для хлопчиків і 200-600 грн для дівчаток. Бантики в середньому коштують 15-30 грн, білі колготки з візерунками - 35-60 грн, а за краватку чи краватку-метелик треба заплатити 45-120 грн та 15-25 грн відповідно.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/abi_vdyagti_ditinu_do_shkoli_batkam_dovedetsya_viklasti_ne_menshe_15_tis_grn_1749518

1 коментар:

  1. И не надо никаких исследований и заявлений про отсутствие инфляции, вот она на лицо, мы это видим по своим кошелькам.

    ВідповістиВидалити

Коментувати: