середу, 1 серпня 2012 р.

Американські прапори все ще стоять на поверхні Місяця

Фотографії, отримані місячним орбітальним апаратом LRO, показують, що майже всі американські прапори, встановлені астронавтами в ході реалізації програми "Аполлон", як і раніше стоять на місячній поверхні.

Лише один з них, встановлений на місці посадки місячного модуля "Аполлон-11" 1969 року, не відкидає тіні, повідомляє Бі-бі-сі.

Професор Марк Робінсон, який завідує науковою програмою використання основної камери апарата LROC, написав у блозі: "Зображення камери LROC недвозначно показують, що американські прапори як і раніше стоять на місячній поверхні і відкидають тіні в усіх місцях посадки, крім точки посадки "Аполлона-11".

Учені і раніше вивчали фотографії місць посадки цих експедицій і бачили на них натяки на тіні, що відкидаються прапорами, проте чіткість цих знімків була недостатньою для незаперечних висновків.

Тепер же за допомогою апарата LRO стало можливо отримувати знімки високої чіткості з різних точок зору і в різних умовах освітленості. Аналіз цих знімків показав, що тіні від прапорів обертаються навколо точок встановлення флагштоків.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/amerikanski_prapori_vse_shche_stoyat_na_poverhni_misyatsya_1745529

2 коментарі:

Коментувати: