середу, 29 серпня 2012 р.

Американські республіканці закликають Росію "не тиснути" на сусідні країни

Республіканська партія США закликає керівництво Росії "не тиснути" на сусідні країни і не підтримувати "останній сталінський режим у Білорусі".

Про це йдеться в програмі Республіканської партії, схваленій у вівторок під час з'їзду в Тампі (штат Флорида), передає власний кореспондент
УКРІНФОРМу.

«Ми закликаємо
stop_russia-300x225лідерів їхнього (Росії – Ред.) уряду переглянути шлях, яким вони йдуть: придушення опозиційних партій, преси та інститутів громадянського суспільства, неспровоковане вторгнення до Грузії, зв’язки з тиранами на Близькому Сході, а також утискування сусідів і поряд з цим підтримка останнього сталінського режиму в Білорусі», - говориться в документі.

Як випливає з програми, республіканці хотіли б бачити РФ «у лавах сучасних демократій». Поки ж наголошується на таких спільних «імперативах» двох країн, як боротьба з тероризмом і поширенням ядерної зброї, а також розвиток торгівлі.

Стосовно ж відносин з Європою відзначається, що вони засновані на спільних культурі, цінностях, інтересах та цілях. Водночас республіканці вважають, що міцність цих відносин не може вважатися само собою зрозумілою, зокрема у світлі економічних потрясінь на континенті і демографічних змін. «Забезпечення подальшої життєздатності нашого політичного альянсу з Європою по НАТО потребуватиме зусиль і розуміння по обидва боки Атлантики», - зауважується у програмі.

Наталія Костіна, ВАШИНГТОН. 29 серпня 2012 року.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/amerikanski_respublikantsi_zaklikayut_rosiyu_ne_tisnuti_na_susidni_kraiini_1752010

2 коментарі:

Коментувати: