середу, 29 серпня 2012 р.

Прапор України піднято у лондонському паралімпійському селищі

пр1У лондонському паралімпійському селищі у вівторок увечері відбулася церемонія підняття національного прапора України на XІV літніх Паралімпійських Іграх.

Урочисту подію кореспондентові УКРІНФОРМу прокоментував президент Національного комітету спорту інвалідів України, голова Комітету ВР у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерій Сушкевич.

"Підняття національного прапора означає те, що почався відлік, що вже практично за день почнуться змагання; відчуваєш початок", - зазначив Сушкевич.

За його словами, під час цієї церемонії йому було важливо відчути дух команди. "Я його відчув: команда має потужну енергетику, вона орієнтована на перемогу для України, на те, аби гідно представити нашу державу на вищому спортивному паралімпійському форумі і здобути той високий результат, до якого вона готова. Команда налаштована оптимістично, заряджена енергією, вона патріотична", - заявив керівник Національного паралімпійського комітету, додавши, що відчуває це "кожною клітинкою душі".

За традицією Валерій Сушкевич ухиляється від прогнозів щодо результатів майбутніх змагань. "Я залишаюся спортсменом у душі й забобонність не дозволяє мені сказати, скільки буде і яких медалей". Головним на даний момент він вважає те, що збірна "віддала всі сили, які накопичувала, весь свій досвід, професіоналізм, уміння, все те, що вклали в неї десятки, сотні й тисячи людей, які працювали разом із нами".

Сушкевич також закликав українців уболівати за національну паралімпійську збірну, а вона у свою чергу, за його словами, "зробить все можливе і навіть неможливе для того, аби Україна виглядала гідно у світовому співтоваристві".

Того ж дня до Лондона підтримати наших паралімпійців прибув віце-прем"єр-міністр України - міністр соціальной політики Сергій Тігіпко.

Також у вівторок у 20:00 вечора за місцевим часом (22:00 за києвським) розпочався останній, 24-годинний етап естафети Паралімпійського вогню. Чотири факели, які було запалено 22 серпня на 4 найвищих горах Великої Британії (в Англії, Шотландії, Північній Ірландії та Уельсі), з'єдналися на батьківщині та у "духовному домі" паралімпійського руху, у Сток-Мандевіллі, звідки вогонь буде доставлено на стадіон у Лондоні, де у середу пройде урочиста церемонія і буде дано офіційний старт XІV літнім Паралімпійським Іграм.

Ольга Танасійчук, ЛОНДОН. 28 серпня 2012 року.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/prapor_ukraiini_pidnyato_u_londonskomu_paralimp 
iyskomu_selishchi_1751999

1 коментар:

  1. Наши паралимпийцы молодцы, постоянно радуют победами, ждем и в этот раз

    ВідповістиВидалити

Коментувати: