понеділок, 6 серпня 2012 р.

Держподатслужба збільшила перерахування до зведеного бюджету України

Державна податкова служба (ДПС) України, за оперативними даними, за січень-липень 2012 року перерахувала до зведеного бюджету країни 161,1 млрд грн платежів, які контролюються податковими органами.

Про це повідомляється на сайті ДПС.

"Це на 13,3 млрд грн більше, ніж торік. Державний бюджет отримав 113,1 млрд грн, що на 5,9 млрд грн перевищує надходження минулого року, місцеві бюджети - 48,0 млрд грн, що на 7,4 млрд грн більше, ніж минулого року", - відзначається у повідомленні.

На 1,1 млрд грн (на 4 відсотки) зросли надходження з податку на прибуток порівняно з минулим роком (при зменшенні ставки податку з 25 до 21%.).

При запровадженні нульової ставки ПДВ для операцій щодо імпорту природного газу обсяги сплати податку на додану вартість не зменшилися (приріст - 1,3%., або 587,6 млн грн). "Без вказаної зміни законодавства приріст сплати податку становить 24,6%", - відзначили в ДПС.

"Порівняно з відповідним періодом минулого року відшкодування податку збільшилося на 6 відсотків, або на 1,5 млрд грн. Платникам відшкодовано 26,9 млрд грн податку на додану вартість, що дозволило запобігти вимиванню обігових коштів з підприємств", - йдеться у повідомленні.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/dergpodatslugba_zbilshila_pererahuvannya_do_zvedenogo_byudgetu_ukraiini_1746613

2 коментарі:

  1. Якщо казна поповнюється - хто проти?

    ВідповістиВидалити
  2. "Доїльний" апарат працює справно... Громадяни вносять до спільної державної каси чималий прибуток. Однак аби проконтролювати, куди витрачаються потом і кровю "здоєні" з народу гроші - тут виникають складнощі... Хіба відслідкуєш мільярдові потоки з безкінечними нулями??? Чиновники вміють ставити КОМИ там, де їм треба...

    ВідповістиВидалити

Коментувати: