пʼятницю, 31 серпня 2012 р.

Київ визнано найдешевшим містом в Європі

Київ визнано найдешевшим містом у Європі, де 100 євро західному туристові вистачить більш як на чотири доби.Про це повідомляє канал ТСН із посиланням на дослідження, проведене туристичним порталом Tripomatic.

У столиці України на 100 євро турист зможе перебувати 4,1 доби. Як зазначають автори дослідження, вартість однієї поїздки на венеціанській гондолі дорівнює 20 дням користування громадським транспортом у Києві.

Абсолютним лідером рейтингу став індійський Гоа, де на ці ж 100 євро можна прожити цілих 12 днів. За гроші, які доведеться витратити на один повноцінний обід в Осло, на Гоа можна добре харчуватися цілих три дні. А сума за один обід в Бангкоку приблизно дорівнюватиме склянці газованої води в Римі.

Найдорожчим містом став ісландський Рейк'явік, де на ці гроші мандрівник не зможе прожити навіть доби. Найдорожчим з пунктів витрат там стали транспорт (більше 30 євро) і "головна визначна пам'ятка" Blue Lagoon (35 євро). Їжа і готель - 23 і 20,35 євро відповідно.

Другим за вартістю став норвезький Осло, де найвищий мінімум цін за проживання. Ніч в Осло одній людині коштуватиме щонайменше 30,07 євро. Крім того, норвезька столиця стала абсолютним лідером за цінами на продукти. Цей пункт перевершує показник Рейк'явіка майже удвічі - 42,38 євро на день.

Наступною з показником 1,2 дня йде італійська Венеція, розподіл витрат у якій найбільш рівномірний. За ліжко там доведеться викласти не менше 20 євро, аналогічна і мінімальна ціна за транспорт. Квиток Venice museum pass коштуватиме 18 євро, а попоїсти в знаменитому місті можна щонайменше за 25 євро.

На п'ятому місці - Лондон з показником 1,28 дня. Далі на 8 місці розташувався Рим, в якому на 100 євро можна прожити 1,44 дня, а замкнув десятку Амстердам з показником 1,56 дня. Париж посів лише 13-е місце. На думку експертів, на 100 євро там можна нормально прожити 1,67 дня. Приблизно такий же показник і у Москви (1,68), яка на 15-му місці.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1752534

3 коментарі:

  1. для когось 100 євро - кишенькові гроші, а для когось - місячний дохід

    ВідповістиВидалити
  2. За 100 євро - навіть кімнати порядної не знайдеш (ну, хіба що з підселенням)... А ще жити за щось треба...

    ВідповістиВидалити

Коментувати: