пʼятницю, 3 серпня 2012 р.

Всесвітня "Карта Інтернету" розповість про зв'язки між сайтами

Російський програміст Руслан Єникеєв запустив проект "Карта Інтернету", що являє собою двовимірне відображення зв'язків між сайтами у Всесвітній мережі.
Про це повідомляє інтернет-видання "Комп’юлента".

"Кожний сайт представлено на карті у вигляді кола, діаметр якого визначається відвідуваністю. Переходи користувачів між сайтами утворюють зв'язки: чим сильніший зв'язок, тим ближче веб-ресурси розташовуються один до одного", - зазначається в повідомленні.

"Карта Інтернету" охоплює більш як 350 тисяч сайтів із 196 країн у всіх доменних зонах. Інформація більш як про два мільйони зв'язків між веб-сторінками дала змогу об'єднати їх у тематичні кластери. Найбільші утворені національними ресурсами, що належать одній країні. Зазначається, що кластери несуть семантичне навантаження, тобто об'єднують сторінки за їх змістом.

Для зручності сприйняття інформації сайти, що належать одній країні, виділені кольором. Наприклад, червона область відповідає Рунету, жовта - китайському сегменту Мережі, а світло-голуба - Сполученим Штатам.

Розробник зазначає, що весь проект написаний мовою C#. Після ряду оптимізацій обрахування даних зайняло кілька тижнів безперервної роботи потужного комп'ютерного обладнання.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1746131

1 коментар:

Коментувати: