вівторок, 28 серпня 2012 р.

У 2050 році всі жителі Землі будуть вегетаріанцями - вчені

vegaУже через 40 років всьому населенню Землі доведеться перейти на майже повну вегетаріанську дієту. Зміна раціону відбудеться через недостатню кількість продовольства, адже до 2050 року на планеті з'являться ще 2 млрд людей, попереджають вчені.
Про це пише The Guardian.
"Не вистачатиме води і орних земель для виробництва продуктів харчування для очікуваних 9 мільярдів людей у 2050 році.

 Вийти зі становища можна лише змінивши традиції харчування, що існують у західних країнах ", - йдеться у доповіді вчених Стокгольмського міжнародного інституту води (SIWI).

Вживання вегетаріанської дієти є одним з варіантів того, як можна збільшити кількість води, доступної для виробництва продуктів харчування. Багата білками тваринна їжа вимагає у 5-10 разів більше водних ресурсів, ніж рослинна. До того ж третина всіх орних земель світу використовується для того, щоб годувати тварин.

Інші варіанти того, як нагодувати людей, включають усунення відходів і збільшення обсягів міжнародної торгівлі продовольством, коли їжа у надлишку в одних країнах і у дефіциті в інших.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/u_2050_rotsi_vsi_giteli_zemli_budut_vegetariantsyami___vcheni_1751700

2 коментарі:

  1. Вегетаріанство стане справжнім випробуванням для тих людей, які звикли до мясного. Як змінювати традиції харчування, що складалися протягом, принаймні, тисячоліть??? Це дуже непросто...

    ВідповістиВидалити
  2. Проблема веса решится сама собой

    ВідповістиВидалити

Коментувати: