пʼятницю, 31 серпня 2012 р.

Дебютний день української збірної на Паралімпіаді був успішним.

Голова Національного паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич задоволений підсумками першого дня змагань лондонської Паралімпіади: українці завоювали 8 медалей, з них 2 золотих, 2 срібних і 4 бронзових.

Про це Сушкевич повідомив українським журналістам, акредитованим на Іграх, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
"В принципі, я вважаю, що наш перший дебютний день - успішний. Він міг би бути ще успішнішим, але це - спорт, конкуренція", - сказав керівник українського паралімпійського комітету.

Він зізнався, що особисто "реально переживав за перший день", який "робить мотивацію на наступний дні, взагалі на весь період Паралімпійських ігор".

"Ми за підсумками Пекіна були четвертими. Я думав: чи будемо ми нижче по першому дню? Ми не нижче, ми залишилися четвертими, а по кількості медалей ми - треті, попереду нас тільки Китай і Австралія", - навів статистику Сушкевич.

За його словами, якщо брати "золото", то ще попереду господарі, британці, "з якими буде дуже важко боротися, оскільки вони - господарі". Проте, на даний момент у них стільки ж золотих медалей, скільки й у українців, але трошки більше срібних.

Сушкевич зауважив, що крім абсолютної домінації Китая як великої спортивної держави - і олімпійської, і паралімпійської - інші країни мають жорстку конкуренцію. "Скільки країн сьогодні завоювали золото?", - запитав він і сам відповів: "Багато". "Тому хочу сказати: та бронза і те срібло, які завоювали наші спортсмени, - золоте, тому що вони зробили неможливе", - підкреслив голова Національного паралімпійського комітету.

Успішними стали для жовто-блакитних у перший день плавання та дзюдо. Отже "золотий медальний рахунок" для збірної України відкрив 30 серпня дзюдоїст Давид Хорава (вагова категорія 66 кг). Невдовзі після цього в аквацентрі знову пролунав гімн України на честь плавчихи Наталії Прологаєвої (50 метрів вільним стилем). Плавання принесло й 2 срібні нагороди: Катерина Істоміна та Євген Богодайко стали другими на дистанції 100 метрів батерфляєм та 100 метрів на спині відповідно. На рахунку команди з плавання також 2 бронзові медалі: у Сергія Кліпперта (дистанція 400 метрів вільним стилем) і Дмитра Виноградця (50 метрів брасом). Бронзовими призерками стали дзюдоїстки Юлія Галинська і Наталія Николайчик (дебютантка Ігор).

 http://www.ukrinform.ua/ukr/news/debyutniy_den_ukraiinskoii_zbirnoii_na_paralimpiadi_buv_uspishnim___sushkevich_1752517

3 коментарі:

  1. золото дається нам непросто, хотілося б відчути підтримку держави

    ВідповістиВидалити
  2. А паралимпийцы все выигрывают и выигрывают :)

    ВідповістиВидалити
  3. Виявляється наші інваліди - здатні вивести країну в лідери. От тільки після повернення додому світова слава може обернутися у такі високі і такі нездоланні сходи..., які ведуть не тільки в продуктові магазини, а й у чиновницькі кабінети... Болісно розуміти, що наші паралімпійці пройшли дуже жорстку підготовку...

    ВідповістиВидалити

Коментувати: