середу, 22 серпня 2012 р.

Американські конструктори провели випробовування літаючого мотоцикла.

У США провеховербайкдено успішні випробування літаючого мотоцикла – ховербайка, розробленого компанією, що базується у Каліфорнії Aerofex, повідомляє телеканал Fox News. Замість коліс у нього – несучі гвинти, а керування не вимагає спеціальних курсів підготовки, оскільки здійснюється за допомогою двох планок на рівні колін – за рахунок природного натиснення на них у момент відхилення тіла пілота.
Максимальну швидкість пілотованого апарату, що тестувалася, було обмежено до 30 миль на годину (близько 48 км/год), а висота, на яку він може підніматися, – до 15 футів (4,6 м). Як заявив аерокосмічний інженер та засновник Aerofex Марк де Рош, його ховербайк у принципі здатний рухатися майже так само швидко, як вертольоти, а його перевага полягає у тому, що він може маневрувати "серед дерев, вздовж стін та під мостами".
За словами винахідника, у майбутньому цей літаючий засіб пересування виконуватиме функції всюдихода. Наприклад, лікарі зможуть добиратися на них до пацієнтів, які проживають у важкопрохідній сільській місцевості, а співробітники прикордонної служби – патрулювати територію. Апарат оснащено бортовим комп'ютером, який відстежує кути нахилу, повороту та крену, контролюючи траєкторію руху і стійкість ховербайка у просторі.

2 коментарі:

  1. Фантастика воплощается в жизнь

    ВідповістиВидалити
  2. Оце б покататися на такому диво-транспорті. В повітрі поки немає корків, тому варто придивитися до ціни...

    ВідповістиВидалити

Коментувати: