четвер, 2 серпня 2012 р.

Навіть мінімальний стрес збільшує ризик смерті

Навіть мінімальний стрес, що зазвичай не привертає уваги спеціалістів-психотерапевтів, збільшує ризик смерті пацієнта від різних причин. Майже чверть населення землі хоча б кілька разів відчувала симптоми занепокоєння і депресії.

Це встановили британські вчені, пише British Medical Journal.

Група вчених з Університетського коледжу в Лондоні й Університету Едінбурга проаналізувала дані більш як 68 тисяч людей віком від 35 років і старше, чиї історії хвороби були включені в глобальний огляд здоров'я англійців за період з 1994 по 2004 рік.

Дослідники намагалися оцінити роль психологічного стресу як фактора ризику смертності від різних причин, включаючи випадки смерті від серцево-судинних захворювань, раку, зовнішніх причин.

"Ми виявили, що психологічна пригніченість була фактором ризику смертності від всіх причин, і чим більший стрес, тим вищий ризик. Навіть людина в невеликому стресі знаходиться в групі ризику. Зазвичай ці люди - чверть популяції - не надають значення симптомам і не звертаються за допомогою до спеціалістів", - цитуються в прес-релізі видавничого дому BMJGroup слова керівника дослідження, доктора Тома Русса.

Крім того, висока смертність спостерігалася не просто серед тих, хто багато курить чи п'є, а саме серед пацієнтів, які перенесли стрес.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1745871

3 коментарі:

  1. Мне кажется нет людей, которые бы ни разу не пережили стресс. Да любой экзамен - это стресс.

    ВідповістиВидалити
  2. Життя - це взагалі суцільний стрес для організму!

    ВідповістиВидалити
  3. Ризик смерті збільшує кожна невдало покладена цеглина - тоді що: не ходити по вулицях...

    ВідповістиВидалити

Коментувати: